Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Jean-robert de Groot,

maar de meeste mensen noemen mij Jean of Jay.
 

Van oorsprong was ik eigenlijk een danser. Ik gaf dansles en workshops en werkte als dansleraar in een jeugdgevangenis, maar liep helaas een blijvende blessure op. Gelukkig kon ik daar als groepsleider aan de slag. In de opvolgende jaren heb ik voor verschillende jeugdinstellingen gewerkt. Variërend van jeugdige delinquenten tot jongeren met psychische stoornissen.

Behalve hondentrainer, ben ik ook nu al ruim 7 jaar eigenaar van en Life Coach bij Coachingsbureau Coaching met een tintje.

 

Vanwege ernstige, lichamelijke gezondheidsproblemen heb ik genoodzaakt een tijd thuis gezeten. Het enige wat ik op dat moment ongeveer kon was, mij honden, 2 Siberische Husky's, ongeveer 24/7 observeren. Ik ontdekte dat ik, het baasje zelf en niet de hond diegene is, wie het gedrag van de hond het meeste bepaalt. Ook kwam ik erachter dat het opvoeden van honden heel veel overeenkomsten vertoonde met zijn werk in de (jeugd)zorg.

Ik raakte zo gebiologeerd door dit concept, dat ik besloot om mij te gaan bijscholen en verdiepen in honden. Mensen om mij heen zagen wat ik bereikte met mijn husky's en steeds meer vroegen om mijn hulp. Op verzoek van vele hondeneigenaren die ik vrijwillig geholpen heb, ben ik in 2011 uiteindelijk voor mijzelf begonnen.

 

Helaas is mijn rug, door een metalen pin en een lumbale spondylose (2 versleten tussenwervels in mijn rug), zo hard en ver achteruit gegaan dat ik nu nog max. 1 uur 

Om toch zoveel mogelijk honden en mensen te kunnen helpen, ben ik nu ook begonnen met live online lessen oftewel de Doggy Cam.

 

Na ruim 8 jaar in Leiden te hebben gewerkt, ben ik sinds kort werkzaam in Purmerend en omstreken. Door mijn werk als Hondentrainer en Coach, kom ik ongeveer in alle buurten en wijken van Purmerend. Ik ben vrij makkelijk te herkennen in mijn zwarte wagentje of op mijn scootmobiel en ik ben zelden te zien zonder mijn trouwe honden Layla, een Siberische Husky en Ghost, een Zwitserse witte herder aan mijn zijde. Vaak word ik ook nog vergezeld door (een van mijn) 2 prachtige dochtertjes.

Dus wie weet komen we elkaar wel ergens tegen in het gezellige Purmerend! 

Hartelijke groeten en hopelijk tot ziens!

Jean-robert "Jay" de Groot

06-15513123

Hoogstraat 36
1441 BC Purmerend

©2020 by Honden Trainingscentrum 'Doggy Style' Purmerend.